PATITE LI OD GASTRITISA?

Img

Patite li od gastritisa?Gastotam je  tu…

To je veoma čest problem koji može pogoditi bilo koga, u bilo koje doba dana ili noći.Sve što ga prati, uključujući mučninu, bolove i gubitak apetita, definitivno nije prijatno trpeti.Upale mogu biti toliko jake da otežavaju disanje i izazivaju nervozu i nelagodnost .Sve to remeti proces varenja i dolazi do povećane produkcije želudačne kiseline.Bol u stomaku ili virusna infekcija mogu trajati kratko, ali će se verovatno ponavljati u budućnosti, pa morate znati kako adekvatno da reagujete.Veoma lako se ove tegobe mogu pretvoriti u čir na želudcu i drastično povećati rizik za pojavu tumora gastrointestinalnog sistema.
Izlečite se od gastritisa putem efektnih načina, koji neće dodatno narušavati vaše zdravlje.
Prilagodite sebi i svom stanju tretmane od sastojaka iz prirode.
Pijete 3 bocice!!!
Prva bocica se uzima 3x1kasika rastvora posle jela.Zatim se pravi pauza od 10 dana.- 
Druga bocica se uzima 2x1 kasika rastvora.Opet se pravi pauza od 10 dana.
Treca bocica se pije 1 u toku dana 1kasika posle jela.
Preparat se cuva na suvom I tamnom mestu.
Rok trajanja-tri meseca.

Sastav biljnih kapi

Etanolni ekstrakt Sinapis alba,Angelica archangelica , Mellissa officinalis , Carum carvi , Glycyrrhiza glabra,Matricaria chamomilae,  Mentha piperita

Gastroezofagealna refluksa bolest (GERB) je oboljenje u kome postoji ponavljani refluks sadržaja iz želuca i/ili duodenuma u jednjak, što dovodi do pojave tipičnih simptoma gorušice i/ili regurgitacije.Gorušica, osećaj pečenja iza grudne kosti koji se podiže od stomaka ili donjeg dela grudi ka vratu, najčešći je simptom refluksne bolesti i javlja se kod najmanje 75% pacijenata.

Ostali simptomi su:

Regurgitacija, vraćanje stomačnog sadržaja, tečnosti ili hrane u grlo ili usta.Bol iza grudne kosti i epigastrijumu,Otežano gutanje, mučnina, nadimanje, kašalj...Osnovni mehanizam nastajanja simptoma u refluksnoj bolesti je produženo izlaganje mukoze jednjaka kiselini i pepsinu. Uzroci su:Loše funkcionisanje mišićnog otvora koji povezuje jednjak sa želucem.Želudačna kila,Povećan intraabdominalni pritisakOtežano pražnjenje jednjakaProduženo pražnjenje želucaSimptomi se pogoršavaju nakon obilnih obroka, u ležećem položaju ili pri povećanju pritiska u stomaku.

Namirnice koje treba IZBEGAVATI:

·                                 Mleko i mlečni proizvodi: kondenzovano mleko, jaki sirevi (masni, stari ili fermentisani), mlečni deserti s pavlakom.

·                                 Masno meso: meso vlaknaste strukture kao što je zečetina, dva puta kuvano ili veoma začinjeno meso, mesne prerađevine i iznutrice, tvrdo kuvana, riba u limunovom soku ili usoljena (bakalar, haringa...).

·                                 Žitarice: svež, tek ispečen hleb vrste baget (fermentiše se u stomaku i stvara neugodnost), žitarice sa čokoladom, filovani keks prekriven čokoladom ili šećernim rastvorom i sl.

·                                 Povrće: paradajz

·                                 Voće: zeleno, nezrelo, kiselo voće, voće u šećernom sirupu, kanidirano i suvo voće, limunov sok.

·                                 Piće: kafa, kafa bez kofeina i jaki čajevi, pića sa ekstraktom guarane, pića sa čokoladom, gazirana pića, kao i sva alkoholna pića (iritiraju želudačnu sluzokožu i stvaraju kiselinu).

·                                 Masnoća: pavlaka, salo, slanina i pančeta, masna i pržena jela.

·                                 Ostali proizvodi: kolači, torte, čokolade i pikantni sosovi, pepermint.

·                                 Nazovite 066-301 10